„Vojvođanski agrar“ – web portal o poljoprivredi

Subotica: Deca uče o prirodnim vrednostima svog kraja

SUBOTICA – „Mala škola flore i faune moga kraja“ naziv je projekat koji realizuje UG “Malin” iz Subotice. Cilj je da se deca upoznaju sa florom i faunom koja ih okružuje. Kao i da nauče kako da se ponašaju u prirodi.

Projekat se realizuje na teritoriji Grada Subotice u periodu od juna do kra oktobra 2022. godine.

Cilj projekta je da se učenici, ali i Subotičani upoznaju sa biodiverzitetom, florom i faunom u njihovom kraju. Isto tako, i da se podigne opšta svest o značaju očuvanja biljnog i životinjskog sveta na teritoriji grada Subotice.

“U Osnovnoj školi “Matko Vuković” održane su radionice-prezentacije. Decu je najviše interesovalo slepo kuče i kako da razaznaju koja je biljka otrovna, a koja ne. Isto tako, bili su zainteresovani na temu teraristike, odnosno šta se dešava kada neko želi da drži zmiju kao kućnog ljubimca”, kaže zastupnica u UG “Malin” Sandra Iršević.

Projekat „Mala škola flore i faune moga kraja““ je održiv, jer će nakon njegovog završetka na portalu www.ecofeminizam.com nastaviti da živi kroz tekstove o biodiverzitetu i prirodnim lepotama Subotice i okoline,a deca će da steknu neka nova znanja.

Projekat „Mala škola flore i faune“ se realizuje uz podršku grada Subotica – Sekreterijata za zaštitu životne sredine. Za sadržaj priloga i članaka odgovornost isključivo snosi Udruženje građana „Malin“ i redakcija portala “Ecofeminizam”. Stavovi koji su u tekstu ne odražavaju nužno stavove lokalne samouprave Subotica.

Autor: V.A.
Podeli:

Pročitajte još i...

Da li želiš da budeš u toku sa informacijama u vezi poljoprivrede?

Čitaj redovno
"Vojvođanski agrar"