„Vojvođanski agrar“ – web portal o poljoprivredi

Sajam poljoprivrede, privrede i turizma “Plandište 2022”

PLANDIŠTE – Udruženje za turističku promociju opštine Plandište “Planadijum”, pod pokroviteljstvom Opštine Plandište, u petak, 1. aprila organizovaće 13. Plandištanski sajam privrede, poljoprivrede i turizma – Plandište 2022.

Manifestacija se organizuje na centralnom gradskom trgu u Plandištu, sa bogatom ponudom i umetničkim programom.

Prema rečima organizatora, ovogodišnji sajam okuplja više od 40 izlagača iz Danske, Austrije, Italije, Slovenije, Makedonije, Rumunije, koji će na svojim štandovima prikazati svoje proizvode, pamflete i propratni materijal iz oblasti razvoja i unapređenja poljoprivredne proizvodnje, turizma, kulture.

Pored bogatog kulturno umetničkog programa, veliki akcenat stavljen je na organizovanje tribina i naučnih prezentacija radova i zbornika koji se tiču osamrevenjavanje poljoprivredne proizvodnje i primena novih tehnologija u poljoprivredi.

– Koristim ovu priliku da pozovem sve građane Opštine Plandište i sve goste da nam se pridruže na ovogodišnjem sajmu poljoprivrede i turizma i da tokom čitavog programa saznaju koje se to inovativne tehnologije koriste u poljoprivredi, da ostvare kontakte sa ljudima koji su svoj radni vek posvetili unapređenju poljoprivrede, gazdinstava i zadrugarstva i na delu, kroz naučne prezentacije, vide primenu tehnologije i razvoja. Iz tog razloga organizovali smo tribinu na temu “ENERGETSKE ZADRUGE I SOLARNA ENERGIJA – BUDUĆNOST SRBIJE” sa posebnim osvrtom na korišćenje solarne energije u poljoprivredi. Tribina će biti održana u sali bioskopa sa početkom od 11 časova, a predavač je dr Subić Jonel, direktor Instituta za agroekonomiku iz Beograda, istakao je Goran Mikulić, predstavnik organizatora.

Dosadašnje prisustvo potvrdili su istaknuti naučni radnici u oblasti poljoprivrede, predsednica Zadružnog saveza Vojvodine, Izvršni direktor Garancijskog fonda Vojvodine, predstavnici Privredne komore Vojvodine, predstavnici pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, privredu, turizam, energetiku i zaštitu životne sredine.

Odlična prilika da se upoznate sa razvojem i primenom novih tehnologija, inovativnosti i steknete nova znanja koja se mogu implementirati u poljoprivrednoj proizvodnji.

Autor: V.A.
Podeli:

Pročitajte još i...

Da li želiš da budeš u toku sa informacijama u vezi poljoprivrede?

Čitaj redovno
"Vojvođanski agrar"