„Vojvođanski agrar“ – web portal o poljoprivredi

Pančevo: Edukacija odraslih u oblasti zaštite životne sredine

U Pančevu je organizovana radionica za edukaciju odraslih u oblasti zaštite životne sredine na temu: „Monitoring vazduha, buke, vode, poljoprivrednog zemljišta“.

Učesnici radionice su predstavnici svih 17 saveta Mesnih zajednica na teritoriji grada Pančeva s naseljenim mestima.

Na radionici su govorili narodni poslanik Srpske napredne stranke Marko Mladenović i predstavnice Sekretarijata za zaštitu životne sredine i održivi razvoj Gradske uprave Grada Pančeva Zdenka Miljković i Vesna Petković-Borovnica. One su održale predavanje o monitoringu vode, vazduha, buke i poljoprivrednog zemljišta na teritoriji celog Pančeva s naseljenim mestima; o otpadu i divljim deponijama i aktivnostima na njihovom uklanjanju. Takođe su predstavile aktivnosti Sekretarijata za zaštitu životne sredine Grada Pančeva.

Na obuci su učestvovali predstavnici mesnih zajednica s teritorije Pančeva s naseljenim mestima


Predavači na radionici kažu da je obrazovanje u oblasti zaštite životne sredine višestruko korisno, a posebno kad su u pitanju predstavnici Mesnih zajednica, jer su oni ti koji su u svakodnevnom neposrednom kontaktu sa građanima i za koje je važno da znaju koji su to ekološki problemi koji bi se mogli rešiti efikasno i brzo na lokalnom nivou. Zbog toga je od velikog značaja da ljudi u mesnim zajednicama znaju koje su to nadležnosti koje ima gradski Sekretarijat za zaštitu životne sredine i održivi razvoj i na koji način može da im pomogne u rešavanju pojedinih problema u lokalnoj zajednici.


Cilj organizovanja edukacije građana s teritorije grada Pančeva s naseljenim mestima, u ovom slučaju predstavnika saveta Mesnih zajednica je pružanje informacija i obezbeđivanje funkcionalnih saznanja i praktičnih veština o načinu očuvanja životne sredine, o potencijalnim korisnim projektima iz oblasti zaštite životne sredine, o kvalitetu vazduha, vode i zemljišta s krajnjim ciljem iniciranja veće uključenosti građana u očuvanje životne sredine.


Udruženje građana „Drugi novi centar“ ovu obuku je realizovalo uz podršku Grada Pančeva.

Autor: V.A.
Podeli:

Pročitajte još i...

Da li želiš da budeš u toku sa informacijama u vezi poljoprivrede?

Čitaj redovno
"Vojvođanski agrar"