„Vojvođanski agrar“ – web portal o poljoprivredi

За развој ловства и ловце у АП Војводини 31,3 милиона динара

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић уручио је данас 90 уговора корисницима, који су остварили право на бесповратна средства из покрајинског буџета за развој ловства у 2021. години.

Вредност инвестиције је 31,3 милиона динара, од чега је 25,5 милиона обезбедио Покрајински секретаријат за пољоприведу, водопривреду и шумарство, преко Буџетског фонда за развој ловства, док су сами корисници инвестирали 5,8 милиона динара.

Чедомир Божић

Секретар Божић је казао да су подржани пројекти ловачких удружења и корисника ловишта, као што су набавка теренских возила, спектива, опреме за ноћно осматрање и за видео-надзор.

Са два милиона динара финансиране су и активности Ловачког савеза Војводине и то истраживање реалног прираста зеца и утврђивање штете у саобраћају настале од дивљачи.

Божић је још додао да Покрајинска влада у континуитету подстиче развој ловства, које чини битан део укупног економског развоја наше земље. Он је додао да су све сугестије и предлози ловачких удружења добродошли, како би наредни програми и конкурси у овој области били још ефикаснији.

Додела уговора организована је у холу Владе АП Војводине
Autor: V.A.
Podeli:

Pročitajte još i...

Da li želiš da budeš u toku sa informacijama u vezi poljoprivrede?

Čitaj redovno
"Vojvođanski agrar"