„Vojvođanski agrar“ – web portal o poljoprivredi

Otvorena fabrika za proizvodnju vode u Bačkom Monoštoru

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić i gradonačelnik Sombora Antonio Ratković danas su svečano otvorili fabriku za proizvodnju pijaće vode u Bačkom Monoštoru.

Zahvaljujući zajedničkom projektu Grada Sombora i Pokrajinskog sekretarijata, za stanovnike još jednog naseljenog mesta na somborskoj teritoriji obezbeđena je zdrava pijaća voda.

Pokrajinski sekretar Božić poručio je da će Sekretarijat i Grad Sombor nastaviti zajednički da realizuju projekte vodosnabdevanja.

– Sekretarijat za poljoprivredu finansirao je sa 20 miliona dinara pomenuti projekat, ostatak sredstava obezbedio je Grad Sombor. Ukupna vrednost investicije je 65 miliona dinara bez PDV-a. Istakao bih da je veoma značajno za građane Bačkog Monoštora što smo rešili problem snabdevanja zdravom pijaćom vodom i, naravno, nastavljamo dalje sa zajedničkim ulaganjima Sekretarijata za poljoprivredu i Grada Sombora da rešavamo probleme vezane za pijaću vodu i u drugim mestima. I ove godine Grad Sombor konkurisao je za sredstva za izgradnju rezervoara u naseljenom mestu Stapar. Sekretarijat za poljoprivredu izdvojio je 40 miliona dinara, deo sredstava obezbedio je Grad Sombor, a završetak radova očekujemo do kraja godine, rekao je Čedomir Božić.


Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković najavio je da će uskoro i stanovnici Stapara i Doroslova dobiti pijaću vodu u svojim domovima.

– Najbitnije je da su stanovnici Bačkog Monoštora konačno dobili pijaću vodu. Svakako da su dobre vesti za stanovnike Stapara i Doroslova da su počeli radovi na izgradnji buster stanice, zajednički projekat Pokrajinskog sekretarijata i Grada Sombora, kao i to što će lokalna samouprava i narednih godina izdvajati znatna sredstva za vodosnabdevanje. Svesni smo toga da u 21. veku svi stanovnici našeg grada i naših naseljenih mesta treba da imaju pijaću vodu. Pripremamo projekte za naseljeno mesto Telečka, pripremaćemo ih i za Gakovo, imamo gotov projekat za dovodnik za Stanišić i to su prioriteti, a zatim bi trebalo da usledi i zamena cevovoda u naseljenim mestima, naveo je Antonio Ratković.

Otvaranju su prisustvovali i predsednik Skupštine grada Sombora Zoran Rus, direktor JKP „Vodovod“ Bezdan Dejan Kubatov i predstavnici lokalne samouprave.

Autor: V.A.
Podeli:

Pročitajte još i...

Da li želiš da budeš u toku sa informacijama u vezi poljoprivrede?

Čitaj redovno
"Vojvođanski agrar"