„Vojvođanski agrar“ – web portal o poljoprivredi

Jezero Mišićevo nadomak Subotice važan potencijal za razvoj seoskog turizma

Dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, i Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, sa saradnicima, obišli su značajne turističke resurse okoline Subotice. U pitanju su vredni potencijali koji nisu dovoljno iskorišćeni. Oni su obišli jezero Mišićevo, radi sagledavanja priobalja koje poseduje očuvan potencijal prirodnih resursa i može biti značajna osnova budućeg razvoja turizma.

Pokrajinski sekretarijati za turizam i za poljoprivredu zajednički rade na programu razvoja seoskog turizma. Zbog toga, svakog vikenda odlaze u posetu pojedinim mestima koja imaju turistički potencijal.

  • Verujem da je zadatak svih nas da pomognemo promociju ovih vojvođanskih bisera. Ako je prošle godine to bio Pačir, ove godine bismo mogli da se pozabavimo jezerom Skenderevo. Želeo bih da se zahvalim kolegi Čedomiru Božiću i gradonačelniku Subotice, jer smo zajedno formirali tim koji ima za cilj da se ovo jezero obogati određenom infrastrukturom, i da sve učinimo u interesu toga da ga poseti što više turista, rekao je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.
Čedomir Božić na jezeru Mišićevo kod Subotice

Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu kaže da prirodni potencijali poput jezera Mišićevo – Skenderevo imaju izuzetan značaj za ruralni razvoj.

  • U okviru programa razvoja veća podrška biće data i onim udruženjima koji svoju budućnost vide i u razvoju ruralnog turizma, rekao je prilikom posete Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu.

Na jezero koje se nalazi između Mišićeva i Tavankuta mnogi iz okoline, ali i iz Subotice dolaze da pecaju. Lokalno ribolovačko društvo nastoji da jezero i njegovu okolinu održava sređenim, ali bi im za ozbiljnija ulaganja bila potrebna materijalna podrška.

  • Dobro bi bilo kada bi dobili kante za smeće, opremu za uređenje spoljašnjeg prostora, klupe, stolove. Jutros su ovamo stigli posetioci, na proputovanju, i dobro bi bilo kada bi ljudi mogli da sednu i odmore se. Potreban je i hlad, posadili bismo stabla oko jezera, malo bi pošumili ovaj prostor, ulepšali ovo mesto, kaže Josip Burger, predsednik Udruženja sportskih ribolovaca, sportski klub „Biser“ iz Gornjeg Tavankuta.

Mišićevo je jedno od omiljenih mesta za ribolov meštana iz okoline i predstavlja jedan od bisera Vojvodine uvrštenih u u program razvoja turizma na čijoj izradi zajednički rade pokrajinski Sekretarijat za privredu i turizam i Sekretarijat za poljoprivredu.

Autor: V.A.
Podeli:

Pročitajte još i...

Da li želiš da budeš u toku sa informacijama u vezi poljoprivrede?

Čitaj redovno
"Vojvođanski agrar"