„Vojvođanski agrar“ – web portal o poljoprivredi

Maksimović: Pančevo i ove godine sufinansira projekte udruženja iz oblasti poljoprivrede

PANČEVO – U Pančevu je otvoren Javni poziv za su/finansiranje projekata-programa iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja za Grad Pančevo za 2022. godinu. Rok za podnošenje prijava je 3. avgust odnosno deset dana od objavljivanja poziva.

Vladislava Maksimović, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj, pozvala je građane i udruženja građana da se prijave sa predlozima svojih projekata.

– Projekti-programi od javnog interesa za lokalnu zajednicu iz oblasti poljorivrede i ruralnog razvoja realizuju se kroz Mere propisane Programom podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, za šta je grad Pančevo obezbedio sredstva u iznosu od 4.000.000 dinara. Predmet ovog Javnog poziva je uspostavljanje i jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede, a cilj je ekonomski i socijalno jako ruralno stanovništvo kroz održivi razvoj poljoprivrede, diverzifikaciju ekonomskih aktivnosti i unapređenje socijalnog razvoja u ruralnim sredinama, kaže Vladislava Maksimović.

Maksimalan iznos su/finansiranja po projektu-programu je 250.000 dinara.

Rok za podnošenje prijave za Javni poziv je deset dana od dana objavljivanja, 25. jula, odnosno do 3. avgusta do 15 časova putem pošte ili pisarnice Gradske uprave.

– Obavezna dokumetacija koju je potrebno dostaviti je popunjen Obrazac za pisanje projekata-programa, popunjen Obrazac budžeta, fotokopija/elektronski izvod lične karte lica ovlašćenog za zastupanje i popunjena izjava za saglasnost korišćenja datih podataka. Kompletan spisak potrebne dokumentacije objavljen je na sajtu grada Pančeva. Na javni poziv mogu da učestvuju udruženja građana koja su registrovana na teritoriji grada, da su podneli godišnji izveštaj za prethodnu budžetsku godinu u skladu sa ugovorom o realizovanju projekta-programa od strane grada Pančeva i da nisu podnela predlog projekta, odnosno, da im nije odobren takav projekat od nekog drugog fonda, obrazložila je Vladislava Maksimović.

Za sve dodatne informacije i obaveštenja možete se javiti Sekretarijatu za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj Gradske uprave grada Pančeva, III sprat, kancelarija 312 ili na telefon: 013/308-945 ili putem elektronske pošte minja.knezevic@pancevo.rs, kontakt osoba – Minja Knežević.

Prošle godine na ovaj konkurs prijavilo se 34 udruženja.

Tekst: V.J.P.
Foto: Grad Pančevo

Autor: V.A.
Podeli:

Pročitajte još i...

Da li želiš da budeš u toku sa informacijama u vezi poljoprivrede?

Čitaj redovno
"Vojvođanski agrar"