„Vojvođanski agrar“ – web portal o poljoprivredi

Na teritoriji Pančeva radiće se atarski putevi u tri katastarske opštine

Grad Pančevo izgradnju atarskih puteva obezbeđuje od namenskih sredstava od zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta, ali i zahvaljujući sredstvima iz Pokrajine.

Pokrenuta je javna nabavka za atarske puteve u Dolovu, Banatskom Novom Selu i Jabuci.

Ove godine Pančevo je potpisalo Ugovor sa pokrajinskim Sekretarijatom za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu kojim su odobrena sredstva u visini od 20 miliona dinara za uređenje i izgradnju atarskih puteva.

Vladislava Maksimović, članica Gradskog veća za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj podseća da je prethodne godine urađeno oko 9 kilometara atarskih puteva.

Vladislava Maksimović, članica Gradskog veća za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj

– Rađene su katastarske opštine Banatski Brestovac i Omoljica. Ove godine smo izdvojili oko 50 miliona dinara za atarske puteve na teritoriji grada Pančeva. Učestvovali smo i na pokrajinskom konkursu za izgradnju atarskih puteva. Tu smo se dobro kotirali sa brojem bodova i projektom i dobili maksimalni iznos koji smo u suštini i tražili – 20 miliona dinara. Radiće se tri katastarske opštine ove godine: Dolovo, Banatsko Novo Selo (put se zove Velika dolina) i Jabuka. Gradonačelnik je potpisao ugovor, sredstva su nam prebačena. Ovih dana pokrenuta je javna nabavka. Do kraja godine ovi poslovi moraju biti izvedeni i završeni, kaže Vladislava Maksimović.

Kako dodaje, u planu je da se u narednom periodu urade i atarski putevi ka Starčevu, Ivanovu, Glogonju, jer je mreža atarskih puteva izuzetno značajna za poljoprivrednike i jedan je od prioriteta lokalne samouprave.

Autor: V.A.
Podeli:

Pročitajte još i...

Da li želiš da budeš u toku sa informacijama u vezi poljoprivrede?

Čitaj redovno
"Vojvođanski agrar"