„Vojvođanski agrar“ – web portal o poljoprivredi

Grad Pančevo i UNDP realizovaće projekat „Mere za unapređenje kvaliteta vazduha u Pančevu“

PANČEVO – Grad Pančevo i UNDP potpisali su ugovor za realizaciju projekta „Mere za unapređenje kvaliteta vazduha u Pančevu“.

Ovaj projekat Grada Pančeva deo je projekta „EU za Zelenu agendu u Srbiji, koji, uz tehničku i finansijsku podršku Evropske unije i u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine, sprovodi UNDP u saradnji sa Ambasadom Švedske i Evropskom investicionom bankom (EIB), uz dodatna finansijska sredstva koja su obezbedile vlade Švedske, Švajcarske i Srbije.

Projekat „Mere za unapređenje kvaliteta vazduha u Pančevu“ sprovodiće Grad Pančevo u partnerstvu sa JKP „Zelenilo“ Pančevo u narednih godinu dana (od 1.12.2023. do 31.11.2024. godine).

„Cilj projekta je unapređenje kapaciteta grada Pančeva za bolju kontrolu ambrozije kao važnog alergena i prirodnog emitera PM čestica putem osavremenjavanja opreme za košenje ambrozije, sprovođenja kampanja uklanjanja ambrozije, monitoringa polena, podizanja svesti javnosti o značaju uklanjanja ambrozije i informisanje o načinima kako da se to uradi u domaćinstvima“, saopšteno je iz Gradske uprave Pančevo.

Vrednost sufinansiranja obezbeđenog kroz inicijativu „EU za Zelenu agendu u Srbiji“ je 42.980 USD, što iznosi 50% vrednosti projekta, a Grad Pančevo će preostalih 50% sufinansirati iz svojih redovnih programa za monitoring polena i uklanjanje ambrozije sa teritorije grada Pančeva.

Tekst: V.J.P.
Foto: MZ Jabuka

Autor: V.A.
Podeli:

Pročitajte još i...

Da li želiš da budeš u toku sa informacijama u vezi poljoprivrede?

Čitaj redovno
"Vojvođanski agrar"