„Vojvođanski agrar“ – web portal o poljoprivredi

Manifestacija „Stari Lala“ 25. i 26. juna

KOVIN – Manifestacija „Stari Lala“ u Kovinu održaće se u subotu i nedelju, 25. i 26. juna u organizaciji Opšteg udruženja preduzetnika opštine Kovin.

U okviru ove manifestacije posetioci će moći da se upoznaju sa starim mašinama korišćenim u poljoprivredi, da vide šta sve pripremaju žene iz ovog dela Banata i da uživaju u bogatom kulturno – umetničkom programu.

Program će biti realizovan na centralnom trgu u Kovinu, a program će početi u 10 sati kada će proizvođači na štandovima izložiti svoje proizvode.

Organizovani su nastupi folklornih grupa, Sajam rukotvorina. Kulturno-zabavni program počeće u 17 časova i trajaće do kasno u noć.

Na 11. manifestaciji „Stari Lala“ biće priređen i Sajam poljoprivrednih mašina i alata, a moći će da se vide i one stare, korišćene pre više decenija.

Manifestacija je zamišljena i kao edukacija mladih kroz prikaze takmičenja i igara iz ranijeg perioda.

„Stari Lala“ promoviše opštinu Kovin, a organizuje se pod sloganom „Dođite i dodirnite dušu Banata“.

Opštem udruženju preduzetnika opštine Kovin u organizaciji manifestacije pomaže i Turistička organizacija opštine Kovin, a podržava Opština Kovin.

Autor: V.A.
Podeli:

Pročitajte još i...

Završena analiza uzoraka zemljišta i vode na pesticide u Južnom Banatu

U okviru projekta „Prekogranična mreža za edukaciju i istraživanje prirodnih resursa“ u Pančevu je 1. decembra održana konferencija za medije na kojoj je dr Nenad Zarić, naučni saradnik na Biološkom fakultetu i rukovodilac istraživanja u projektu predstavio prve rezultate analize uzoraka vode i zemljišta na pesticide u Južnom Banatu i u Rumunije u regionu Temišvara.

Opširnije... »

Da li želiš da budeš u toku sa informacijama u vezi poljoprivrede?

Čitaj redovno
"Vojvođanski agrar"