„Vojvođanski agrar“ – web portal o poljoprivredi

Opštini Plandište opredeljena nova sredstva za sanaciju infrastrukture

PLANDIŠTE – Opštini Plandište, na osnovu potpisanog Sporazuma sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, odobrena su sredstva za realizaciju Projekata razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog jačanja lokalnih samouprava u Republici Srbiji („LIID projekat“).

Za realizaciju ovog kapitalnog projekta Opštini Plandište opredeljeno je 1.170.272,00 evra.

Jovan Repac, predsednik Opštine Plandište kaže da je za njih ovaj projekat od velikog značaja jer će im pomoći da reše dugogodišnje infrastrukturne probleme, prvenstveno u ruralnim sredinama.

Jovan Repac, predsednik Opštine Plandište


“Realizacija projekata koji se tiču rehabilitacije i rekonstrukcije postojeće saobraćajne infrastrukture, izgradnje novih pešačkih prelaza, biciklističkih staza, predstavljaju kapitalne projekte koji su od suštinskog značaja za sve građane opštine Plandište. Odobrena sredstva mogu se realizovati na osnovu projekata koji se odnose na unapređenje infrastrukture, samim tim poboljšanje i unapređenja uslova života svih naših sugrađana. Rehabilitacija i sanacija saobraćajne infrastrukture predstavlja kapitalna ulaganja koja mi kao lokalna samouprava ne bismo mogli da realizujemo bez pomoći i velike podrške predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije. Ovakvi projekti direktno su usmereni na jačanje lokalne samouprave, izgradnju, jačanje i napredak moderne Srbije”, izjavio je Jovan Repac, predsednik Opštine Plandište.

Realizacija LIID projekta namenjena je za oblast rehabilitacije i rekonstrukcije postojeće saobraćajne infrastrukture; izgradnju novih pešačkih prelaza, biciklističkih staza ili prostora za javni prevoz; povećanje otpornosti saobraćajne infrastrukture na klimatske promene izgradnjom sistema za odvodnjavanje, sanaciju klizišta, aktivne mobilnosti, poput javne rasvete; unapređenje sistema za upravljanje saobraćajem, unapređenje sistema za regulisanje saobraćaja, regulisanje parkiranja, bezbednosti saobraćaja i sl; e-mobilnosti, instalacijom stanica za električno punjenje, razvojem saobraćajne infrastrukture za e-bicikle i e-motocikle.

Projekat se realizuje u saradnji Republike Srbije sa Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj i Francuskom agencijom za razvoj.

Tekst: S.I.
Foto: M.P.

Autor: V.A.
Podeli:

Pročitajte još i...

Da li želiš da budeš u toku sa informacijama u vezi poljoprivrede?

Čitaj redovno
"Vojvođanski agrar"