„Vojvođanski agrar“ – web portal o poljoprivredi

„Sunčan salaš“ afirmiše ruralni turizam i organsku proizvodnju

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, obišao je imanje koje nosi naziv „Sunčan salaš“ u opštini Žabalj.

Prilikom obilaska salaša sa domaćinom Tiborom Petrikom, sekretar Ivanišević je upoznat sa novom idejom ruralnog turizma koja daje mogućnost, pre svega gradskim porodicama, da na salašu imaju svoju baštu u kojoj mogu uzgajati sve što je četvoročlanoj porodici potrebno od ratarskih kultura.

Takođe, svi korisnici će biti u prilici da provedu vikend na salašu radeći u toj bašti, konzumirajući zdravu organsku hranu i sokove, ali i da prisustvuju edukacijama o organskom uzgoju biljaka, te time steknu nova znanja.

Sekretar Ivaniševiće je ocenio da se radi o veoma dobroj ideji, da postoje uslovi za njenu realizaciju, te da je posebnost u tome što je ruralni turizam doživeo ekspanziju tokom perioda pandemije i da je Sekretarijat spreman da ovakve projete podrži.

Na taj način se, prema njegovim rečima, spaja turizam, povrtarska proizvodnja, proizvodnja zdrave hrane i edukacija, a sve to je uobličeno u ponudu aktivnog turističkog boravka u prirodnom okruženju.

U pratnji sekretara Ivaniševića „Sunčan salaš“ obišli su podsekretar Slavoljub Arsenijević i pomoćnik pokrajinskog sekretara za oblast turizma u Milan Jarić.

Autor: V.A.
Podeli:

Pročitajte još i...

Da li želiš da budeš u toku sa informacijama u vezi poljoprivrede?

Čitaj redovno
"Vojvođanski agrar"