„Vojvođanski agrar“ – web portal o poljoprivredi

Održani Dani vina u Rivici kod Iriga

U naseljenom mestu Rivica u opštini Irig održana je tradicionalna manifestacija Dani vina. Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić prisustvovao je ovoj manifestaciji i tom prilikom obišao izložbeni prostor sajamskog tipa u kojem su predstavljena različita vrsta vina kako iz ovog kraja tako i sa područja čitave države.

Na ovogodišnjim 20. Danima vina u Rivici, dostavljeno je 283 uzoraka vina na ocenjivanje. Stručna komisija sastavljena od eminentnih enologa je odabrala najbolje.

Govoreći na svečanom otvaranju pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić, čestitao je organizatorima na trudu i radu kada je u pitanju organizacija ove manifestacije za koju je izrazio nadu da će postati brend po kom će Rivica, kao i ovaj deo države biti prepoznatljivo mesto.

On je poručio da Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu nastoji da podstakne svaki vid ovakvog organizovanja kako bi se na najbolji način predstavili proizvođači vina, a „mali poljoprivrednik“ došao do što boljeg tržišta.

Čedomir Božić u vinariji „Odrovački“ u Rivici

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić, u okviru manifestacije „Dani vina“ u Rivici posetio je vinariju „Odrovački“ iz tog mesta. Tom prilikom Božić je obišao podrume u kojima se čuva vino i razgovarao sa vlasnikom vinarije.

Pokrajinski sekretar je podsetio na konkurs sekretarijata koji je direktno usmeren ka proizvođačima vina i rakije, a koji ima za cilj da pospeši proizvodnju manjih poljoprivrednih proizvođača.

Autor: V.A.
Podeli:

Pročitajte još i...

Da li želiš da budeš u toku sa informacijama u vezi poljoprivrede?

Čitaj redovno
"Vojvođanski agrar"