„Vojvođanski agrar“ – web portal o poljoprivredi

Počela izgradnja atarskog puta u Banatskom Novom Selu

Kako bi se pomoglo poljoprivrednicima, Grad Pančevo – resor za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj otpočeo je izgradnju atarskog puta u Banatskom Novom Selu. Završetak prve faze radova predviđen je za mesec dana.

Svake godine Grad Pančevo kroz resor za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj izdvaja sredstva za izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih atarskih puteva.

Vladislava Maksimović, članica gradskog veća za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj, kaže da su prethodne godine razgovarali sa poljoprivrednim udruženjima i poljoprivrednicima kako bi sagledali njihove potrebe. Dodaje da je tada odlučeno da se radi put ka Velikoj dolini u katastarskoj opštini Banatsko Novo Selo.

– Prethodnih godina nije bilo nikakvih radova u ovom mestu, a velike su potrebe naših poljoprivrednika, jer je ovo jedno od najbogatijih i najuređenijih sela gde nismo radili atarske puteve. Iz razgovora s poljoprivrednicima saznali smo da im je ovaj atarski put veoma važan, biće dužine 3,2 kilometra, a trenutno se izvodi prva faza radova, kada u atarima još uvek nema puno posla. Prvo radimo zahtevniji deo puta, jer se na njemu nalazi i pružni prelaz. Poslali smo dopise da se taj pružni prelaz i obeleži, rekla je Vladislava Maksimović.

Sorin Ardeljan, predsednik Udruženja “Novoseljanski paori”, kaže da će ovaj atarski put olakšati poljoprivrednicima dolazak do njiva i povratak do kuća.

– Svakako će se brže stizati iz sela do njive i nazad. Biće i manje habanja mehanizacije, a dobro je što će biti urađeno i otresište da ne unosimo blato u selo, već će ono ostati u ataru, objasnio je Ardeljan.

Grad Pančevo planira i izgradnju atarskog puta u Jabuci dužine oko 1,5 kilometar i u Dolovu dužine oko 4,5 kilometara.

Autor: V.A.
Podeli:

Pročitajte još i...

Da li želiš da budeš u toku sa informacijama u vezi poljoprivrede?

Čitaj redovno
"Vojvođanski agrar"