„Vojvođanski agrar“ – web portal o poljoprivredi

Posle dve godine ponovo će biti organizovan „Crepajački fijaker“

KOVAČICA / CREPAJA – Manifestacija 26. „Crepajački fijaker“ u Crepaji kod Kovačice ove godine će ponovo biti organizovana posle dve godine pauze, u ponedeljak, 25. aprila.

To nam je potvrdio i Dragan Jovanov, predsednik Saveta Mesne zajednice Crepaja.

Do prve godine pandemije „Crepajački fijaker“ je bio najposećenija kulturna manifestacija u opštini Kovačica i atrakcija.

Do 2019. godine „Crepajački fijaker“ je organizovan drugog dana Uskrsa 25 puta. S obzirom da pandemija virusa korona jenjava, organizatori su najavili da bi ove godine u ponedeljak, 25. aprila na terenima stadiona „Sto topola“ u Crepaji trebalo da bude više od sto zaprega konja lipicanerske rase iz svih krajeva Srbije.

Konjički klub „Lipicaner“ iz Crepaje, domaćin i organizator, svečanim defileom zaprega svojih članova otvoriće takmičenje. Domaćini ne učestvuju u takmičarskom delu, a nastoje da za sve goste i učesnike obezbede bogat kulturno-umetnički program sa učešćem vokalnih solista i domaćeg kulturnog ansambla.

Izložba fijakera, jednoprega i višeprega, ponovo će biti u centru zbivanja manifestacije „Crepajački fijaker“. Sudijski kolegijum će ocenjivati izgled konja, hoda u paradnom kasu i usklađenost njihovih pokreta, kao i uparenost grla, izgled opreme, posade i zaprege – vozila, vozača i suvozača. Komplentna zaprega u svim kategorijama trebalo bi da izgleda kao harmonična celina.

Izvor: RTV OK

Autor: V.A.
Podeli:

Pročitajte još i...

Da li želiš da budeš u toku sa informacijama u vezi poljoprivrede?

Čitaj redovno
"Vojvođanski agrar"