„Vojvođanski agrar“ – web portal o poljoprivredi

Objavljen oglas za licitaciju državnog zemljišta u Pančevu

PANČEVO – Članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj, Vladislava Maksimović saopštila je da je 15. septembra objavljen Javni oglas za prvi krug licitacije državnog poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Grada Pančeva za 2022. godinu.

Rok za prijavu je 5. oktobar do 15 časova.

Vladislava Maksimović, članica Gradskog veća zadužena za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj kaže da je Oglas za prvi krug licitacije za davanje u zakup i na korišćenje državnog poljoprivrednog zemljišta objavljen na sajtu Grada Pančeva 15. septembra.

Ponuđeno je 714 hektara. Slobodnog zemljišta ima u svim katastarskim opštinama. Kao i prethodne dve godine jedna parcela će biti jedno javno nadmetanje. Gledali smo da izađemo u susret poljoprivrednicima i na njihovu inicijativu da ne bude u sklopu jednog javnog nadmetanja više parcela. Na taj način smo omogućili i prošle i pretprošle godine da izdamo više i tih manjih parcela. Zato smo sa tom praksom nastavili i ove godine. Potrebno je da napomenem da je i ove godine licitacija onlajn. Elektronskim putem, putem aplikacije mogu da konkurišu”, kaže Vladislava Maksimović.

Vladislava Maksimović

Ona dodaje da je dokumentacija ista kao i prethodnih godina.

“Ukoliko je fizičko lice potrebno je da imaju 0,5 hektara i da su upisani u registar poljoprivrednih gazdinstava i da imaju aktivan status minimum tri godine. Kada su u pitanju pravna lica, takođe je potrebno da imaju minimum tri godine aktivni status, 10 hektara u toj katastarskoj opštini, da im se sedište nalazi u jedinici katastarske opštine gde žele da konkurišu. Kada su u pitanju rokovi, mogu da se prijave do 5. oktobra u 15 časova”, objasnila je Vladislava Maksimović.

Rang lista će izaći 14. oktobra u 10 časova prepodne.

“Moguć je i obilazak terena. On je po planu planiran za 20. septembar u 10 časova. Svi zainteresovani mogu da nas kontaktiraju u vezi bilo kakvih pitanja ili nedoumica ili da dođu kod nas u Sekretarijat za poljoprivredu na treći sprat Gradske uprave Pančevo. Jednom poslata prijava ne može se više menjati. Ukoliko imaju neke nedoumice mogu da dođu kod nas. Oglas se nalazi na sajtu Gradske uprave Grada Pančeva, a biće istaknut i na oglasnim tablama svih mesnih zajednica. Ono što je važno, poljoprivrednici mogu da pogledaju detaljno kompletan oglas i na sajtu Uprave za poljoprivredno zemljište”, zaključila je Vladislava Maksimović.

Autor: V.J.P.
Foto: V.A.

Autor: V.A.
Podeli:

Pročitajte još i...

Da li želiš da budeš u toku sa informacijama u vezi poljoprivrede?

Čitaj redovno
"Vojvođanski agrar"