„Vojvođanski agrar“ – web portal o poljoprivredi

Recept za domaće palačinke

Mlade kuvarice najviše plaši strah od neuspeha, ali sa ovim receptom i potpune početnice će biti na sigurnom kad je reč o palačinkama.

I zimi i leti palačinke su poslastica koja se brzo sprema a može se servirati na različite načine. Neki ih vole slatke, neki slane.

Palačinke se lako spremaju


Sastojci:
3 jaja
300 g brašna
500 ml mleka ili vode
2 kašike ulja
na vrh kašičice soli

Palačinke možete jesti slatke i slane

Priprema:

  1. Sipajte brašno u posudu, pa dodajte jaja i dobro izmešajte. Dodajte mleko ili vodu. Zatim dodajte so i dve kašike šećera, pa dobro jedinite, tako da smesa bude jednolična i bez grudvica. Testo ne treba da bude previše gusto, ako je potrebno dodajte malo kisele vode.
  2. Testo sipajte kutlačom u tiganj, u kom ste prethodno zagrejali nekoliko kapi ulja. Malo okrećite tiganj kako bi se smesa ravnomerno rasporedila do ivica. Obradite pažnju da ne sipate previše smese kako bi vam palačinke bile što tanje.
  3. Kad palačinka počne da se odvaja od tiganja, vreme je da je okrenete na drugu stranu. Pecite je tako još oko pola minuta, pa izvadite na tanjir.
  4. Ostalo vam je još da ih nafilujete po želji – da li će biti slatke ili slane, sami odučite. Bilo sa kremom, džemom, orasima ili stare dobre sa šećerom.
Autor: V.A.
Podeli:

Pročitajte još i...

Da li želiš da budeš u toku sa informacijama u vezi poljoprivrede?

Čitaj redovno
"Vojvođanski agrar"