„Vojvođanski agrar“ – web portal o poljoprivredi

Погонска машина за примену стручних знања у пракси

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић уручио је директору Пољопривредно-техничко средњошколског центра „Беседеш Јожеф“ у Кањижи Золтану Шарњаију кључеве трактора чија је набавка финансирана преко конкурса Покрајинског секретаријата за пољопривреду.

Божић је истакао да Пољопривредна школа у Кањижи континуирано прати конкурсе ресорног секретаријата, те да је у претходних пет година остварила субвенције у износу од око осам милиона динара.

– Ове године је Пољопривредна школа ′Беседеш Јожеф′ добила средства за набавку трактора, који ће умногоме помоћи да се унапреди практична настава и ученицима олакшати савладавање предвиђеног градива, рекао је Божић.

Чедомир Божић

Он је нагласио да је сарадња са свим стручним школама од великог значаја за унапређење пољопривреде.

– Школујући и образујући нови кадар у аграру, утицаћемо на све бржи развој и модернизацију, што ће засигурно обезбедити високо позиционирање Србије на светском тржишту, навео је Божић.

Директор Школе Золтан Шарњаи указао је на успешну сарадњу са Покрајинским секретаријатом за пољопривреду, истакавши да субвенције које ова образовна установа годинама остварује доприносе унапређењу наставе и стварању бољих услова за примену стручних знања у пракси.

Сарадња са свим стручним школама од великог значаја за унапређење пољопривреде

Примопредаји трактора присуствовао је и председник Општине Кањижа Роберт Фејстамер.

Autor: V.A.
Podeli:

Pročitajte još i...

Završena analiza uzoraka zemljišta i vode na pesticide u Južnom Banatu

U okviru projekta „Prekogranična mreža za edukaciju i istraživanje prirodnih resursa“ u Pančevu je 1. decembra održana konferencija za medije na kojoj je dr Nenad Zarić, naučni saradnik na Biološkom fakultetu i rukovodilac istraživanja u projektu predstavio prve rezultate analize uzoraka vode i zemljišta na pesticide u Južnom Banatu i u Rumunije u regionu Temišvara.

Opširnije... »

Da li želiš da budeš u toku sa informacijama u vezi poljoprivrede?

Čitaj redovno
"Vojvođanski agrar"