„Vojvođanski agrar“ – web portal o poljoprivredi

Bojanu Vojnovu iz Dolova „Nagrada profesora Lazara Stojkovića”

PANČEVO – Bojanu Vojnovu iz Dolova, asistentu na Departmanu za ratarstvo i povrtarstvo Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu uručena je „Nagrada profesora Lazara Stojkovića“.

„Nagrada profesora Lazara Stojkovića” dodeljuje se mladim naučnim radnicima za zapaženi naučni rad iz oblasti agroekologije i agroekosistema. Nagrada se dodeljuje svake treće godine od 1990. godine.

Nagrada je uručena u petak, 8. aprila u Matici srpskoj. Žiri u sastavu: prof. dr Marija Kraljević Balalić (predsednik Žirija), akademik Rudolf Kastori, prof. dr Ivana Maksimović, prof. dr Branko Ćupina, dr Nada Milošević i dr Ana Marjanović Jeromela doneo je odluku da nagradu ravnopravno dodeli msr Bojanu Vojnovu, asistentu na Departmanu za ratarstvo i povrtarstvo Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, i msr Nadeždi Stojanov, istraživaču saradniku Instituta za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu.

Odluku Žirija saopštila je prof. dr Marija Kraljević Balalić, a predsednik Matice srpske prof. dr Dragan Stanić uručio je nagrade dobitnicima.

O delu i značaju rada profesora Lazara Stojkovića, dugogodišnjeg potpredsednika i dobrotvora Matice srpske i prvog dekana Poljoprivrednog fakulteta, govorio je akademik Rudolf Kastori.

Nakon dodele nagrada, dr Milica Rat, naučni saradnik Departmana za biologiju i ekologiju, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu održala je predavanje „Njivske i druge gajene vrste u 230. godina starom herbarijumu Andrije Volnog”.

Autor: V.A.
Podeli:

Pročitajte još i...

Da li želiš da budeš u toku sa informacijama u vezi poljoprivrede?

Čitaj redovno
"Vojvođanski agrar"