„Vojvođanski agrar“ – web portal o poljoprivredi

Sekretar Božić u Subotici: Informacije sa terena bitne za unapređenje poljoprivrede

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić posetio je danas Suboticu, gde je razgovarao sa načelnikom Severnobačkog upravnog okruga Bojanom Šoralovim.

Nakon sastanka, resorni sekretar je obišao i jedan od najvećih rasadnika u Vojvodini i razgovarao sa predstavnicima „Pokreta gorana Subotice”.

Božić je tom prilikom istakao značaj subvencija za unapređenje razvoja poljoprivrede i ukazao na to koliko je bitna povratna informacija sa terena.


– Ovo je odlična prilika da se upoznam sa konkretnim problemima, kao i sa sugestijama koje se odnose na dalji razvoj i unapređenje poljoprivrede u Vojvodini. Potrebe samih poljoprivrednika su pravi pokazatelj na osnovu kojeg treba kreirati konkurse. Do takvih informacija jedino možemo doći obilaskom poljoprivrednika. Osim na njih, naše mere su usmerene i na lokalne samouprave, kao i na udruženja čija je delatnost poljoprivreda. U razgovoru sa načelnikom Šoralovim dobio sam i iformaciju da treba rekultivisati određene površine u ovom okrugu, što će svakako biti naš zajednički zadatak. Kada je u pitanju rasadnik kojim rukovodi „Pokret gorana Subotice“, mogu reći da on predstavlja primer dobrog rada, rekao je Čedomir Božić.

Pokrajinski sekretarijat je, kako je naveo, u prethodne četiri godine izdvojio 1,32 miliona dinara za „Pokret gorana Subotice“. Ove godine im je iz budžetskog fonda za šume opredelio iznos od 326.000 dinara.

Autor: V.A.
Podeli:

Pročitajte još i...

Da li želiš da budeš u toku sa informacijama u vezi poljoprivrede?

Čitaj redovno
"Vojvođanski agrar"