„Vojvođanski agrar“ – web portal o poljoprivredi

Vebinar: “Obnovljivi izvori energije i energetska efikasnost u poljoprivredi”

Veliki potencijal za razvoj poljoprivrede leži u energiji biomase, koja se može dobiti iz otpada sa njiva poljoprivrednih gazdinstava.

Energije Sunca i vetra se sve više koriste i predstavljaju isplativu alternativu fosilnim gorivima.

Saznajte koja su se rešenja pokazala dobrim u praksi, koji su trendovi i šta nas očekuje u daljem razvoju gazdinstava u oblasti obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti.

Pridružite se vebinaru “Obnovljivi izvori energije i energetska efikasnost u poljoprivredi, koji će se održati onlajn, u sredu, 8. septembra od 11 sati.

Sagovornici su eksperti iz oblasti obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti:

  • Boris Ilijevski, projektni menadžer, Delegacija EU u Srbiji
  • Luka Naglić, tehnički ekspert, GEFF program
  • dr Velimir Strugar, vođa tima, Studija o načinima priključenja obnovljivih izvora energije na elektrodistributivni sistem Srbije i pametne mreže
  • Danijela Isailović, menadžerka, Udruženje Obnovljivi izvori energije Srbije
  • Moderatorka vebinara je Snežana Andrić, EU info mreža

 

Biti energetski efikasan znači biti ekonomičan i brinuti o životnoj sredini. Energiju rasipamo i na objektima poljoprivrednih gazdinstava- lošim prozorima, slabom izolacijom i zastarelim mašinama.

Koliki je značaj ulaganja u obnovljive izvore energije i energetsku efikasnost na poljoprivrednim gazdinstvima govori činjenica da se takvim projektima pri selekciji za finansiranje daje prednost. Obnovljivi izvori energije su jedan od ključnih prioriteta Evropske unije pri rešavanje pitanja klimatskih promena i zaštite životne sredine.

Autor: V.A.
Podeli:

Pročitajte još i...

Da li želiš da budeš u toku sa informacijama u vezi poljoprivrede?

Čitaj redovno
"Vojvođanski agrar"