„Vojvođanski agrar“ – web portal o poljoprivredi

U toku izgradnja atarskog puta u Jabuci

JABUKA – U Jabuci je u toku izgradnja atarskog puta u dužini od 2 km. Spajanjem ovog novog sa već postojećim atarskim putem poljoprivrednicima u Jabuci će biti znatno olakšan prolaz kroz atar, tako da će lako stizati do svojih njiva.

Novi atarski put omogućen je kroz dobru saradnju MZ Jabuke i Gradske uprave i u dogovoru sa Sekretarijatom za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj.

Grad Pančevo izgradnju atarskih puteva obezbeđuje svake godine od namenskih sredstava od zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta, ali i zahvaljujući sredstvima iz Pokrajine.

Grad Pančevo i Sekretarijat za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj svake godine izdvaja sredstva za izgradnju i rekonstrukciju atarskih puteva, kako bi poljoprivrednicima olakšali prilaz do poseda odnosno njiva.

Atarski putevi se rade u dogovoru sa poljoprivrednim udruženjima, na zahtev skupština mesnih zajednica, jer su od izuzetnog značaja za poljoprivrednike i jedan su od prioriteta lokalne samouprave. Uređenjem atarskih puteva povećava se i bezbednost u saobraćaju.

Tekst: V.J.P.
Foto: MZ Jabuka

Autor: V.A.
Podeli:

Pročitajte još i...

Da li želiš da budeš u toku sa informacijama u vezi poljoprivrede?

Čitaj redovno
"Vojvođanski agrar"