„Vojvođanski agrar“ – web portal o poljoprivredi

U Jabuci i Glogonju podela dezinfekcionih sredstava u cilju suzbijanja afričke kuge svinja

JABUKA, GLOGONJ – Poljoprivredna domaćinstva koja drže svinje u Jabuci i Glogonju dobiće besplatno dezinfekciona sredstva, kao dodatnu pomoć u suzbijanju afričke kuge svinja.

Kao dodatnu meru u cilju suzbijanja bolesti afričke kuge svinja i podršku poljoprivrednim domaćinstvima Grad Pančevo obezbedio je dezinfekciona sredstva za gazdinstva na teritoriji Glogonja i Jabuke koje su odlukom Ministarstva poljoprivrede, Uprave za veterinu proglašene zaraženim područjima.

Dezinfekciona sredstva su obezbeđena za poljoprivredna domaćinstva koja drže svinje kako bi povećali mere zaštite u svojim gazdinstvima od bolesti afričke kuge i postavili dezobarijere.

Svi zainteresovani mogu besplatno da preuzmu dezinfekciona sredstva u JKP Jabuka i JKP Glogonj u periodu od 7 do 15 časova. Važno je da sa sobom ponesu ambalažu u koju će da sipaju dezinfekciono stedstvo.

Ukoliko neko nije u mogućnosti da dođe u predviđeno vreme potrebno je da se javi u Javno-komunalno preduzeće u svom mestu u toku radnog vremena i dogovori vreme preuzimanja.

Broj telefona za domaćinstva u Jabuci – JKP Jabuka 013 26 24 011
Broj telefona za domaćinstva u Glogonju – JKP Glogonj 013 627 831

Tekst: V.J.P.
Foto: Ministarstvo poljoprivrede

Autor: V.A.
Podeli:

Pročitajte još i...

Da li želiš da budeš u toku sa informacijama u vezi poljoprivrede?

Čitaj redovno
"Vojvođanski agrar"