„Vojvođanski agrar“ – web portal o poljoprivredi

Ribolovci i nautičari Pančeva očistili priobalje Tamiša u svom gradu

PANČEVO – Pančevački ribolovci i nautičari sa gradskim preduzećima i ove godine očistili su deo tamiškog keja, jer brinu o svojim rekama i priobalju.

Akciju su organizovali članovi Udruženja Oblak iz Pančeva i Udruženja sportskih ribolovaca i nautičara „Tamiš 1926“ koji su uredili deo keja na svojoj teritoriji. Akciju su organizovali u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, JKP „Higijenom“ i JKP „Zelenilom“. „Higijena“ je obezbedila veliki kontejner za kabasti otpad, a radnici „Zelenila“ pokosili su travu oko prostorija udruženja.

Okupilo se više od 50 članova koji su sakupili i odneli sav kabasti otpad, očišćen je i opran prilaz keju tako da svi građani i gosti Pančeva mogu da uživaju u šetnji pored reke.

Udruženja sama s početkom proleća i krajem jeseni organizuju različite akcije u okviru kojih sakupljaju kabasti otpad i uređuju grad i obalu.

Udruženje ribolovaca i nautičara „Tamiš“ uređuje deo priobalja oko svojih prostorija u ovom delu Tamiša, prema mostu i deo obale, oko njihovih čamaca. Uređenije priobalje je uvek lepše priobalje. Pančevo je grad na dve reke i šteta bi bilo da to ostane neiskorišćen potencijal. Vidite i da je na Tamišu svakodnevno sve više plovila i sve više ih se učlanjuje u udruženja. „Tamiš“ je jedno od najstarijih udruženja u Pančevu. Zato je lepo kad se građani uključuju u brigu o svom gradu i na ovakav način, poručuju iz Udruženja Oblak iz Pančeva.

Dragan Milenković, predsednik Udruženja sportskih ribolovaca i nautičara „Tamiš“ iz Pančeva podseća da se radna akcija sređivanja u krugu udruženja sportskih ribolovaca i nautičara „Tamiš 1926“ organizuje svake godine, s prvim lepšim danima ali i u kasnu jesen kad se završava sezona

– Osim što je ovo prilika da se članovi druže, glavni cilj je da se posle zime i pred zimu uredi ovaj deo priobalja i ljubiteljima reke omogući uživanje u ribolovu i plovidbi čamcima po Tamišu i Dunavu. U druženju i razgovoru članovi daju predloge i ideje za neke nove akcije sređivanja ili za neke novitete kojima bismo unapredili rad kluba. Nabavili smo i novi čamac od hrastovine. Sada je izuzetno teško naći ko radi takve čamce. Služiće nam za prevoz naših članova na levoj i desnoj obali Tamiša. Osim što smo nabavili novi čamac, sredili smo i našu baštu za koju smo kupili nove stolice i stolove, urađena je ograda i sad je još prijatnije za boravak pored reke, rekao je Dragan Milenković.

Članovi ovog udruženja, pecaroši i vlasnici čamaca i drugih plovila dugo vremena provode na reci, te su smatrali da bi bilo lepo da srede prostor koji koriste svakodnevno i u kojem borave. U pitanju je javna površina, koju koriste i drugi građani Pančeva i zato bi trebalo uvek da bude uredno, lepo, da se niko ne postidi prostora uz reku.

Ljudi koji se učlanjavaju u ovo udruženje su uglavnom sportski ribolovci. Imaju i takmičare, kao i nautičare koji isto učestvuju u raznim manifestacijama vezanim za eko-turizam. Imaju oko 500 članova u Udruženju s tim da imaju i decu od 4 godine pa do odraslih iznad 80 godina.

Autor: V.A.
Podeli:

Pročitajte još i...

Da li želiš da budeš u toku sa informacijama u vezi poljoprivrede?

Čitaj redovno
"Vojvođanski agrar"