„Vojvođanski agrar“ – web portal o poljoprivredi

Ove godine neće biti „Slaninijade“ u Kačarevu

U Kačarevu ove godine neće biti „Slaninijade“, manifestacije koja se decenijama organizuje u februaru. Zbog epidemiološke situacije njeno održavanje je pomereno za mart, međutim, sada je poznato da je uopšte neće biti.

S obzirom da je glavni deo „Slaninijade“ izbor za najbolju slaninu, organizacioni odbor je odlučio da se sredinom marta održi samo takmičarski deo.

Svi zainteresovani za učešće potrebno je da stupe u kontakt sa organizatorima pre nego što pošalju svoje uzorke slanine. Telefoni za kontakt sa ljudima iz organizacionog odbora: 013/601-223 i 069/601-223. Mejl adresa: slaninijada@gmail.com.

Predaja uzoraka trajaće do 13. marta, od 8 do 10 sati, u prostorijama „Slaninijade“ u Ulici Maršala Tita broj 35 u Kačarevu.

Kao i do sada, i ove godine biraće se Zlatni pobednik u kategorijama domaće, najdeblje, zanatske i industrijske slanine, kao i slanine od mangulice.

Odluka o najboljima biće doneta 13. marta nakon što stručna komisija oceni kvalitet dostavljenih uzoraka.

Autor: V.A.
Podeli:

Pročitajte još i...

Završena analiza uzoraka zemljišta i vode na pesticide u Južnom Banatu

U okviru projekta „Prekogranična mreža za edukaciju i istraživanje prirodnih resursa“ u Pančevu je 1. decembra održana konferencija za medije na kojoj je dr Nenad Zarić, naučni saradnik na Biološkom fakultetu i rukovodilac istraživanja u projektu predstavio prve rezultate analize uzoraka vode i zemljišta na pesticide u Južnom Banatu i u Rumunije u regionu Temišvara.

Opširnije... »

Da li želiš da budeš u toku sa informacijama u vezi poljoprivrede?

Čitaj redovno
"Vojvođanski agrar"